Hovedhuset, garasje og grillhytte

"Dronninga"

"Olderskog":

Hovedhuset er bygd i 1948 og har 3 fulle etasjer. Vi har renovert huset utvendig med nye verandaer, nytt inngangsparti og vindu/dører er skiftet. I tillegg har vi bygd på huset med ett nytt bad, vaskerom og bod. Vi har valgt å ta vare på eksteriøret innvendig og pusset det opp, slik at det i dag fremstår som ett hus fra 1950-1960 tallet. 

"Brødrene":

Vi bygde garasjen i 2012/2013 for å kunne få plass til bilen vår vinterstid. Men, garasjen har etterhvert blitt til verksted/oppbevaring av verktøy og i tillegg også gamle ting som er relatert til kjøretøy, radioer m.m. I andre etasje finner man en liten leilighed med soverom, bad og kjøkken/stue. 

"Kletten":

Grillhytte (bygd 2012/2013) som brukes mest vinterstid. Innredet i gammel stil, med bilder av "Dronninga" (bjørka) i alle 4 årstider på veggene. I tillegg er det en flott uteplass med belegningsstein og bålpanne hvor vi har flott utsikt mot fjellene og elva. 

"Trøndertunet":

Vi har samlet flere miniatyr bygninger på et tun som minner om Trøndelag. 

"Olderskog", "Brødrene" og "Kletten"

"Trøndertunet" - Små miniatyr bygninger samlet som ett tun oppe i bakken

Iselvmostua

Kjøkkenet

Kjøkkenet

Dette var det første huset som Iselvmoslekta bygde på Iselvmoen etter at Ingvard og Ingeborg kjøpet Iselvmoen. Byggeår i 1913.

Det var opprinnelig ett tømmerhus, med en etasje og ett lite loft. I 1946 bygde de ut huset til over dobbel størrelse og hevet huset slik at det ble full loftshøyde. I den nye delen av huset bodde Nils og Ester Iselvmo med familie frem til 1984. Siden da stod huset tomt inntil det ble revet i 2008.

Edmund Iselvmo og Bjørn Einar Rognmoen tok vare på den gamleste delen av Iselvmostua, og merket alle stokkene, før huset ble kjørt på potetlageret for lagring. 

Opprinnelig skulle huset gjenreises i Myrefjell, hvor de skulle lage et miljø med gamle bygninger. Men, dette ble ikke realisert. 

Vi hadde et ønske om å få Iselvmostua tilbake til oss, og i 2020 ble dette realisert. Vi er takknemlig og glade for at Iselvmostua atter en gang står så nært hjemplassen som det går an. Vi har brukt mange timer og ressurser for å få den tilbake i sin opprinnelige stand. I dag fremstår den som en perle på Olderskog gård og kan vise frem gammel historie.

Iselvmostua fra 1913

Iselvmostua fra 1913

"Rubben"

Iselvmostua og

Iselvmostua og "Rubben"

Garasjen stod opprinnelig på tomten der kapellet nå står. Vi ønsket gjerne å ta vare på denne garasjen, som ble bygd for å huse den første traktoren som ble kjøpt til småbruket. 

Det ble støpt nytt gulv og ny grunnmur, før garasjen ble kjørt med lastebil og plassert ved Iselvmostua. 

De gamle steinene som var brukt som grunnmur til garasjen, ligger nå ved siden av kapellet, som ett minne fra en svunnen tid. 

"Rubben"

Med vennlig hilsen

Monica og Torstein F. Iselvmo

Iselvmoveien 248

9325 Bardufoss

Tlf: 99 25 39 81/ 99 24 44 88

Mail: monica@iselvmo.no

Del denne siden