Rockekongens nordligste minnested

Barndomshjemmet i Tupelo

Huset som Elvis Presley, 8. januar 1935 ble født i, Tupelo i Missisippi, USA, fant vi tegninger av på nettet, og bygde det opp som en tro kopi. Det var Elvis Presley's far (Vernon) og og onkel (Vester) som bygde huset. 

Inne i huset er det etterhvert blitt en stor samling og museum med forskjellige ting vi har kjøpt på auksjoner og gjenstander som på en eller annen måte handler om Elvis Presley.

Barndomshjemmet til Elvis Presley har vi kalt "The Kings house" på Olderskog gård. 

 

"The Kings House" i Kirkesdalen

Elvis lever i Kirkesdalen!

Museum

I tillegg til å bygge nye hus samt bevare de andre husene på Olderskog gård, har vi også en stor lidenskap for Elvis Aaron Presley.

En kopi av barndomshjemmet til Elvis Presley fra Tupelo er bygd i Kirkesdalen og inneholder også et museum. Omtalt som "The Kings House". En kopi av kapellet hvor Elvis Presley sang som liten gutt i Tupelo, og hvor han oppdaget sitt store talent som artist, står også her. 

Torstein har vært Elvis-fan i over 40 år, og er vel mer enn gjennomsnittelig opptatt av Elvis Presley. Det var grunnen til at Monica fant ut at en kopi av Elvis Presley sitt barndomshjem i Tupelo, måtte være midt i blinken å gi til Torstein sin 50 års dag. Gaven ble ikke ferdig til feiringen av jubilanten, med ble synliggjort gjennom et gedigent banner, der det sto: "Vi gjør som Kongen! Kong Harald ga Dronning Sonja en stall i 80 års gave. Vi gir en replika av barndomshjemmet til Elvis Presley i Tupelo". Gjett om Torstein ble glad for denne gaven. 

Flytter man litt om på bokstavene, blir Elvis fort til Iselv. Kanskje er det derfor at rockekongen lever i beste velgående 45 år etter sin død. (2022)

 

Elvis bronsestatue utenfor "The Kings house"

Elvis i form av en laserskjært stålplate i helfigur. Vi kaller dette "minnestedet" til Elvis.

Elvis bronsestatue

"The Kings house"

Kapellet

Inne fra kapellet

Det originale kapellet som Elvis Presley fant gleden i å synge i som liten gutt, står i Tupelo i Missisippi, USA. Det originale kapellet i Tupelo ble flyttet, silk at det nå står ved siden av barndomshjemmet til Elvis Presley der. 

Bilder av kapellet fant vi på nettet, og bygde det opp så nær originalen som mulig . Vi har laget en litt mindre utgave enn originalen, grunnet plassmangel på tomta som vi hadde til rådighet, men resten er likedan, med unntak av at vi har montert ett klokketårn. Kapellet har kapasitet til 40 personer.

 

Kapellet

Kapellet

Med vennlig hilsen

Monica og Torstein F. Iselvmo

Iselvmoveien 248

9325 Bardufoss

Tlf: 99 24 44 88/99 25 39 81

Mail: monica@iselvmo.no

27 km fra Bardufoss